Akcija!
Na zalihi

100% čista Spirulina alga u Purest Sea Essence 60 tableta

Original price was: 19.87 €.Current price is: 14.90 €.

 • za odstranjivanje toksičnih tvari iz tijela
 • predstavlja idealnu nadopunu prehrani zbog savršenog sastava i lake probavljivosti
 • sadrži vitamine i minerale, kalij, jod, klorofil i sve esencijalne aminokiseline te obilje antioksidanasa (S.O.D)
 • idealna nadopuna prehrani čovjeka 21. stoljeća

SKU: FL0056 Kategorija: Oznake: ,

  Opis

  Alge sadrže znatno više vitamina i minerala od većine tradicionalnih namirnica, pa se zato posebno u novije vrijeme sve češće koriste kao prirodni dodaci prehrani, odnosno kao sredstva za jačanje organizma.
  Od mnogobrojnih vrsta algi posebno se izdvaja spirulina – modrozelena spiralna alga.

  Spirulina ima gotovo savršen sastav. Sadrži punovrijedne, lako probavljive bjelančevine i esencijalne aminokiseline. Također sadrži sve vitamine B-kompleksa, uključujući i B12 te vitamine C, E i A.

  Sve vrste algi sadrže velike količine raznovrsnih minerala i oligoelemenata, po čemu su jedinstvene u živom svijetu na Zemlji. To je i razlog što se iz njih industrijski dobivaju, između ostalog i jod, brom i mangan. Sadrži još i linolnu kiselinu, RNA, odnosno DNA.

  Posebno je bogata jodom i kalijem, zbog čega se preporučuje osobama na dužoj terapiji diureticima. Sadrži i velike količine klorofila koji je neophodan u regenerativnim procesima, a pokazuje i antibakterijsko, kao i deodorantsko djelovanje.

  Prema dosadašnjim spoznajama, alge jačaju imunitet, odnosno otpornost organizma na bolesti, pomažu probavne procese i sudjeluju u odstranjivanju štetnih i toksičnih tvari iz tijela. Povoljno djeluju u obrani od degenerativnih bolesti. Pokazuju i blagotvorno zaštitno djelovanje u obrani od zloćudnih tumora (jačanjem procesa imunološkog nadzora), a u svojstvu antioksidansa pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala.

  U novije vrijeme mnogi se istraživači liječnici i biokemičari okreću istraživanju algi. Rezultati proučavanja pokazuju izuzetno povoljno djelovanje algi u obrani od virusnih infekcija. Dokazano je da povoljno djeluju na virus herpesa i A-influence.

  U Japanu se na temelju istraživanja smatra da alge u izvjesnoj mjeri djeluju kao zaštita od radioaktivnog (nuklearnog i rendgenskog) zračenja porijeklom iz životne sredine. Nedvojbeno je dokazano da alge jačaju imunitet, odnosno da vežu i neutraliziraju slobodne radikale. Zbog toga se sve češće koriste u dopunskom liječenju različitih malignih bolesti.

  PAŽNJA!
  Bolesnici koji bi zbog hiperfunkcije štitnjače trebali unositi smanjene količine joda putem hrane, preparate algi smiju uzimati samo u ograničenim dozama, svakako ne više od 1 tablete dnevno. Uz preporuku liječnika, doze se mogu povećati.
  Tablete se uzimaju na prazan želudac, s dosta tekućine.

  Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
  Prah alge spiruline (Arthrospira platensis) 2 g
  Doziranje/Upotreba:
  Popiti 2-4 tablete dnevno s vodom prije obroka.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Sastojci: 100% prah alge spiruline.

  Dodatak Prehrani

  Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
  Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se uzimati kod fenilketonurije i oštećenja bubrega.
  Način čuvanja: na suhom i hladnom mjestu.
  Odgovoran za RH: Calfit d.o.o., Bednjanska 8 a,10000 Zagreb
  Neto količina: 60 tableta (=30 g)

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  60 tabl.