Akcija!
Na zalihi

Spirulina Chlorella Plus alge

Original price was: 43.87 €.Current price is: 32.90 €.

 • modrozelena alga Spirulina i Klorela sa dodatkom ljekovitog bilja
 • Alga Spirulina predstavlja idealnu nadopunu prehrani zbog savršenog sastava i lake probavljivosti
 • sadrži vitamine i minerale, obilje antioksidanasa (S.O.D), klorofil, kalij, jod i sve esencijalne aminokiseline
 • prirodna pomoć za osobe sklone debljanju i sa celulitom
 • za osobe koje su anemične, hrane se jednoliko ili u svojoj prehrani imaju manji unos povrća

SKU: CV0268 Kategorija: Oznake: ,

  Opis

  Alge sadrže znatno više vitamina i minerala od većine tradicionalnih namirnica, pa se zato posebno u novije vrijeme sve češće koriste kao prirodni dodaci prehrani, odnosno kao sredstva za jačanje organizma.
  Od mnogobrojnih vrsta algi posebno se izdvaja spirulina – modrozelena spiralna alga.

  Spirulina ima gotovo savršen sastav. Sadrži punovrijedne, lako probavljive bjelančevine i esencijalne aminokiseline. Također sadrži sve vitamine B-kompleksa, uključujući i B12 te vitamine C, E i A.

  Sve vrste algi sadrže velike količine raznovrsnih minerala i oligoelemenata, po čemu su jedinstvene u živom svijetu na Zemlji. To je i razlog što se iz njih industrijski dobivaju, između ostalog i jod, brom i mangan. Sadrži još i linolnu kiselinu, RNA, odnosno DNA.

  Posebno je bogata jodom i kalijem, zbog čega se preporučuje osobama na dužoj terapiji diureticima. Sadrži i velike količine klorofila koji je neophodan u regenerativnim procesima, a pokazuje i antibakterijsko, kao i deodorantsko djelovanje.

  Prema dosadašnjim spoznajama, alge jačaju imunitet, odnosno otpornost organizma na bolesti, pomažu probavne procese i sudjeluju u odstranjivanju štetnih i toksičnih tvari iz tijela. Povoljno djeluju u obrani od degenerativnih bolesti. Pokazuju i blagotvorno zaštitno djelovanje u obrani od zloćudnih tumora (jačanjem procesa imunološkog nadzora), a u svojstvu antioksidansa pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala.

  U novije vrijeme mnogi se istraživači liječnici i biokemičari okreću istraživanju algi. Rezultati proučavanja pokazuju izuzetno povoljno djelovanje algi u obrani od virusnih infekcija.

  Dokazano je da povoljno djeluju na virus herpesa i A-influence.
  U Japanu se na temelju istraživanja smatra da alge u izvjesnoj mjeri djeluju kao zaštita od radioaktivnog (nuklearnog i rendgenskog) zračenja porijeklom iz životne sredine. Nedvojbeno je dokazano da alge jačaju imunitet, odnosno da vežu i neutraliziraju slobodne radikale. Zbog toga se sve češće koriste u dopunskom liječenju različitih malignih bolesti.

  Spirulina Chlorella Plus osim navedenih algi sadrži i biljni kompleks kopnenih biljaka te predstavlja idealnu andopunu čovjeku današnjice koji prosječno jede premalo povrća.
  Posebno je potpora za jačanje djelatnosti jetre / žuči, poticanje probave i rada probavnih žlijezda, poticanje izlučivanja viška tekućine u organizmu.

  Preporučuje se i osobama sklonim debljanju, kao i onima koji pate od nakupina celulita, zbog svog objedinjenog djelovanja na krvotok, jetra, žuć, bubrege i limfu. Također preporučujemo ga osobama koje su anemične, hrane se jednoliko ili u svojoj prehraniimaju manji unos povrća.

  PAŽNJA!
  Bolesnici koji bi zbog hiperfunkcije štitnjače trebali unositi smanjene količine joda putem hrane, preparate algi smiju uzimati samo u ograničenim dozama, svakako ne više od 1 tablete dnevno. Uz preporuku liječnika doze se mogu povećati.
  Tablete se uzimaju na prazan želudac s dosta tekućine.

  Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
  Spirulina, prah (Spirulina spp.) 250 mg
  Chlorella, prah (Chlorella pyrenoidosa) 250 mg
  Pšenica, prah lista (Triticum aestivum) 100 mg
  Lucerna, prah lista (Medicago sativa) 100 mg
  Smjesa 140 mg koja sadrži….. :
  Celer, prah sjemena (Apium graveolens) 15 mg
  Alga kelp, prah (Ascophyllum nodosum) 15 mg
  Kupus, prah lista (Brassica oleracea) 15 mg
  Špinat, prah lista (Spinacia oleracea) 15 mg
  Maslačak, prah korijena (Taraxacum officinale) 15 mg
  Peršin, prah lista (Petroselinum crispum) 15 mg
  Ekstrakt luteina (10%) 10 mg
  Ekstrakt likopena rajčice (Lycopersicon esculentum) 10 mg
  Prokulica, prah lista (Brassica oleracea) 10 mg
  Crna rotkva, prah korijena (Raphanus sativus var.niger) 10 mg
  Aloe Vera, prah lista (Aloe barbadensis) 5 mg
  Brokula, prah nadzemnih dijelova (Brassica oleracea) 5 mg
  Doziranje/Upotreba:
  1 tableta dnevno ili prema preporuci stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: Emulgator: mikrokristalinična celuloza, Spirulina, Chlorella, kalcijev karbonat, pšenica, lucerna, stabilizator: stearinska kiselina, zgušnjivač: hidroksipropil metilceluloza, celer, kelp, kupus, špinat, maslačak, peršin, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid, lutein, rajčica, prokulica, crna rotkva, zgušnjivač: hidroksipropil celuloza, bojilo: klorofilin, aloe vera, brokula, tvar za poliranje: karnauba vosak

  Dodatak Prehrani

  Napomena: Nije namijenjeno djeci, trudnicama i dojiljama.
  Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se osobama sa žučnim kamencima, kod fenilketonurije i oštećenja bubrega.

  Neto količina: 100 tableta po 1490 mg = 149,00 gr.

  *PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  100 tabl.