Akcija!
Na zalihi

Panax Ginseng energetik

Original price was: 26.00 €.Current price is: 19.50 €.

 • povoljno djeluje kod slabokrvnosti, otklanja nesanicu, umor i cirkulacijske smetnje
 • korejski Panax Ginseng (žen-šen) je poznata ljekovita biljka s tisućljetnom primjenom
 • tajna djelovanja ginsenga krije se u djelatnim tvarima – ginsenozidima
 • ginseng povoljno djeluje kod slabokrvnosti, upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji
 • otklanja nesanicu, umor i cirkulacijske smetnje
 • ginseng povećava koncentraciju kisika u tkivima, čime se štede mišići, mišićni umor nastupa znatno kasnije i manje je izražen

SKU: FL0067 Kategorija: Oznake: ,

  Opis

  Ginseng je drevna biljka koja se u ljudskoj prehrani i liječenju primjenjuje više od 5000 godina. Zbog njegovih brojnih ljekovitih svojstava, Kinezi ga smatraju čudotvornim iscjeliteljskim lijekom. Nije slučajno da se ginseng u Kini naziva još i korijen života, jer su stari Kinezi uočili da usporava procese starenja i omogućuje očuvanje životne snage i mentalne svježine.

  Razne vrste ginsenga potječu iz Koreje, Kine, Amerike i Sibira, a sve su porijeklom iz porodice Araliacea. Što je korijen ginsenga stariji, to je kvalitetniji, jer sadrži više djelotvornih tvari.

  Ginseng je poznati energetik koji potičući intenzivnije iskorištavanje masnih kiselina iz rezervnih masti u procesu stvaranja energije za rad mišića, štedi razinu šećera u krvi tijekom treninga i takmičenja.

  Rezultati istraživanja pokazali su da ginseng povećava koncentraciju kisika u tkivima, čime se kontrolira stvaranje mliječne kiseline i značajno smanjuje proces anaerobne glikolize. Time se štede mišići, mišićni umor nastupa znatno kasnije i manje je izražen, a oporavak je puno brži. Zbog toga je izuzetno koristan starijim ljudima i plućnim bolesnicima.

  Prema zapisima kineske medicine, ginseng djelotvorno pomaže kod problema impotencije i poremećaja krvnog tlaka.

  Potrebno je upozoriti na jednu karakteristiku ginsenga: niske doze povisuju, dok visoke doze snižavaju krvni tlak. Povoljno djeluje kod slabokrvnosti, upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji te otklanja nesanicu, umor i cirkulacijske smetnje. Utjecajem na žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem (endokrine žlijezde), pomaže u potpunom iskorištavanju vitamina i mineralnih tvari u organizmu.

  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Prah korijena ginsenga (Panax ginseng)500 mg
  Doziranje/Upotreba:
  1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: prah korijena ginsenga, kalcijev karbonat, emulgator: mikrokristalinična celuloza, stabilizator: stearinska kiselina, zgušnjivač: hidroksipropil metil celuloza, tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijeve soli masnih kiselina, tvari za zadržavanje vlage: propilen glikol i triacetin.

  Dodatak Prehrani

  Napomena: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se osobama sa šećernom bolesti i oštećenjem kardiovaskularnog sustava, trudnicama i dojiljama.

  Neto količina: 100 tableta po 860 mg = 86,00 gr.

  *PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  100 tabl.