Akcija!
Na zalihi

Cink u kelatnom obliku 100 tableta

Original price was: 14.53 €.Current price is: 10.90 €.

 • cink je nužan za funkciju svake stanice
 • kelatni oblik cinka za maksimalnu apsorpciju
 • preporučuje se osobama oslabljenog imuniteta i sklonim infekcijama
 • preporučuje se fizički aktivnim osobama i sportašima
 • pakiranje od 100 tableta
SKU: CV0279 Kategorije: , Oznake , , , ,

  Opis

  Funkcija cinka

  Kontrolira i upravlja procesima izmjene tvari, sudjeluje u funkcioniranju enzima i održava stanični integritet.

  Nalazi se u sastavu brojnih vitalno važnih enzima koji obavljaju velik broj različitih funkcija u organizmu, počevši od rasta stanica pa do sinteze testosterona (muški spolni hormon).
  Organizam ne može pohraniti veće količine cinka, zbog čega se on mora redovito unositi iz vanjskih izvora. Ako su količine cinka u organizmu smanjene tijekom samo jednog tjedna, dolazi do usporenog rasta i razvoja mišića te znatnog slabljenja imuniteta.

  Cink je nužan za sintezu proteina i izgradnju DNA te stimulativno djeluje na izlučivanje inzulina u gušterači, hormona koji je nužan za iskorištavanje šećera u organizmu. Ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže pH u krvi, a nužan je i za razvoj spolnih žlijezda i normalnu funkciju prostate. Uz to, regulira kontrakcije mišića.

  Na temelju rezultata najnovijih ispitivanja došlo se do zaključka da cink ima važnu ulogu i za određene moždane aktivnosti, kao i da je vrlo koristan u terapiji shizofrenije.

  Cink ubrzava zarastanje rana, pomaže u saniranju tegoba vezanih uz prostatu, a može biti djelotvoran i u tretmanu steriliteta. Primjena suplemenata cinka i vitamina B6 kod muškaraca koji su imali problema s potencijom dovela je do poboljšanja. Neovisno o tome imaju li problema s prostatom ili ne, prisustvo cinka je od izuzetne važnosti kod muškaraca.

  U liječenju starijih osoba koje pate od senilnosti, dopunsko unošenje cinka i mangana često ima pozitivan učinak.

  Preporučuje se i kod neredovitih menstrualnih ciklusa. Teški metali, prije svega olovo i kadmij, veliko su opterećenje za stanovnike velikih gradova. U slučaju manjka cinka povećava se apsorpcija i taloženje ovih metala u tijelu, dok s druge strane, unos većih količina cinka može spriječiti ugradnju ovih toksičnih tvari u organizam.

  To ukazuje na činjenicu da cink štiti organizam i od zagađivača iz životne sredine. Sportaši imaju veće potrebe za cinkom, jer se on pojačano troši prilikom treninga i natjecanja.

  Prema preporuci FDA (Food and Drug Administration), preporučena dnevna doza cinka za odrasle muškarce iznosi 15 mg. Istraživanja provedena u SAD-u pokazala su da uobičajena prehrana Amerikanaca osigurava oko 8,6 mg.

  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Cink (cinkov bisglicinat)15 mg150%
  Doziranje/Upotreba:
  1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: Emulgator: mikrokristalinična celuloza, regulator kiselosti: dikalcijev fosfat, cinkov bisglicinat, stabilizator: stearinska kiselina, tvar protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, tvar protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid.

  Dodatak Prehrani

  Napomena: —

  Neto količina: 100 tableta po 305,50 mg = 30,55 gr.

  *PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  100 tableta