Akcija!
Na zalihi

Formula za zglobove i obnovu hrskavice s 500 mg glukozamina

Original price was: 63.87 €.Current price is: 47.90 €.

Najkompleksniji preparat za zdravlje zglobova sa 500 mg Glukozamina

 • sadrži kompleks od čak 11 aktivnih sastojaka za očuvanje te obnovu zglobova, kosti i vezivnog tkiva
 • sadrži 500 mg glukozamina
 • pakiranje 90 tableta dovoljno za tri mjeseca uzimanja
 • sadrži sve one tvari kojih u standardnoj prehrani ili nema ili ih ima u nedovoljnim količinama
 • formula s glukozaminom, kondroitinom i MSM-om nadopunjena ekstraktima tamjana i kurkume
 • proizvod zadovoljava najviše standarde i u skladu je spropisima Europske unije
 • certificiran od strane Američke agencije za hranu i lijekove (FDA)

SKU: CV0155 Kategorija: Oznake: ,

  Opis

  Bolesti zglobno-koštanog sustava među najčešćim su razlozima za posjet liječniku u razvijenim zemljama. Učestalost ovih bolesti može se objasniti sve dužim životnim vijekom, ali i suvremenim nezdravim načinom života te štetnim utjecajima iz okoline. Najčešći oblik oboljenja zglobova je osteoartroza, degenerativno oboljenje zglobova. Artroze zahvaćaju 63%, a upalne bolesti zglobova 16% oboljelih.
  Osteoartritis karakterizira propadanje zglobne hrskavice. Iako može zahvatiti bilo koji zglob, najčešće su ipak pogođeni veliki zglobovi kao što su zglobovi kralježnice, kuk, koljeno (zbog najvećeg opterećenja tih zglobova). Vrlo su česte i upalne bolesti zglobova (reumatske bolesti), a zajednička su dva simptoma: karakteristična bol i ograničenje pokreta u zahvaćenom zglobu.

  Glukozamin potiče proces regeneracije (zglobne) hrskavice, a njegovo uzimanje na duže staze otklanja i bolove. Zahvaljujući maloj molekularnoj veličini, ona lako dospijeva do stanica zglobne hrskavice i sinovijskih opni.

  Kondroitin sulfat – blokada enzima koji razgrađuju hrskavicu. Kao i glukozamin, tvar je koja pruža okvir za sintezu kolagena. Ove tvari vežu dovoljno vode da bi tvorili viskozni, elastični sloj. Tako podmazuju i štite hrskavicu, jačajući fleksibilnost, odskočnost i otpornost na kompresiju. Kondroitin blokadom određenih enzima sprječava trošenje zglobne hrskavice.

  Hialuronska kiselina (HA) – za podmazivanje hrskavice. Količinski najvažniji dio vezivnog tkiva. Osigurava podmazivanje hrskavice u zglobovima.

  Metil-sulfonil-metan (MSM) – za čvrstinu i stabilnost vezivnog tkiva. MSM daje tijelu sumpor, a zdravlje hrskavice ovisno je o sumporu. Bez ovog spoja ugradnja aminokiselina u proteinske molekule vezivnog tkiva je poremećena. Vezivno tkivo stvoreno na taj način ne bi imalo odgovarajuću strukturu i čvrstinu, tj. bilo bi nestabilno. Naše tijelo svakodnevno koristi i troši MSM.

  Cetil-miristoleat (CM) – za regeneraciju i protiv trošenja hrskavice. Štiti tkivo hrskavice od trošenja uzrokovanog kretnjama i opterećenjem zglobova, i učestvuje u procesu regeneracije.

  Indijsko tamjanovo drvo – protiv upala. Ima jako antiupalno djelovanje, djeluje kao mukolitik (rastvara sluz), a ima i antiseptičko svojstvo.

  Kurkuma – antioksidativno i antiupalno djelovanje. Kurkumin koji se dobija iz kurkume (Lat. Curcuma longa) preporučuje se u slučaju upalnih bolesti zglobova (reumatske groznice, reumatoidnog artritisa).

  Suručica – biljni aspirin. Posebno se preporučuje kao diuretik za izlučivanje tekućine koja se nakuplja u zglobovima kao posljedica upale. Djeluje i kao analgetik, tj. ublažava bolove u zglobovima, ali štiti i želučanu sluznicu.

  Cink – protiv upale vezivnog tkiva. Nedostatak cinka u prehrani čimbenik je koji povećava rizik nastanka upale vezivnog tkiva, reume, kao i pojave celulita.

  Mangan – za bolju ravnotežu. Mangan je potreban za aktivaciju enzima potrebnih za sintezu molekula GAG-a i proteoglikana. Nedostatak mangana može dovesti do pojave bolova u koljenu, kronične malaksalosti i umora, te gubitka ravnoteže.

  PAŽNJA!
  Osobe sa dijabetesom trebaju se prije korištenja proizvoda Joint Protex Forte posavjetovati sa liječnikom ili stručnom osobom, odnosno umjesto Joint Protex Forte (koji sadrži glukozamin-izvedenica iz glukoze) mogu koristiti proizvod Shark Aid.

  Aktivni sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
  Glukozamin sulfat 500 mg
  Kondroitin sulfat 270 mg
  Metil-sulfonil-metan 150 mg
  Hijaluronska kiselina (natrijev hijaluronat) 50 mg
  Ekstrakt smole Indijskog tamjanovca (Boswellia serrata, std.25% bosvelinske kiseline) 50 mg
  Prah nadzemnih dijelova suručice (Filipendula ulmaria) 40 mg
  Ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa, std. 25% kurkumina) 10 mg
  Cink (glukonat) 5 mg 50%
  Mangan (glukonat) 1 mg 50%
  Doziranje i upotreba:
  1 tableta dnevno uz obrok ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: Glukozamin sulfat, emulgator: mikrokristalinična celuloza, kondroitin sulfat, metil-sulfonil-metan, tvar protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, stabilizator: stearinska kiselina, natrijev hijaluronat, Boswellia serrata, zgušnjivač: hidroksipropil metilceluloza, Filipendula ulmaria, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, Curcuma longa, tvar protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid, cinkov glukonat, manganov glukonat, tvari za zadržavanje vlage: propilen glikol i triacetin.

  Dodatak Prehrani

  Napomena: Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

  Neto količina: 90 tableta po 1710 mg = 153,90 gr.

  *PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  90 tabl.