CategoriesČlanci

Za vodu oslobođenu teških metala, klora i kemikalija, vodu bogatu kisikom

Ionizator vode je uređaj koji koristi elektrolizu za razdvajanje vode na kiseline i alkalne komponente. U osnovi, elektroliza koristi električnu struju kako bi razbila vodene molekule i stvorila alkalne i kiseline ione.

Ionizatori vode obično rade tako da prolaze vodu kroz dvije elektrode, pozitivnu i negativnu, koje su uronjene u vodu. Kroz proces elektrolize, vodikovi ioni (H+) i hidroksidni ioni (OH-) se odvajaju od vode. Vodikovi ioni se skupljaju na negativnoj elektrodi, stvarajući alkalnu vodu, dok se hidroksidni ioni skupljaju na pozitivnoj elektrodi, stvarajući kiselinu.

Alkalizirana voda koja se dobiva kroz ionizatore vode tvrdi se da ima nekoliko potencijalnih koristi za zdravlje. Ovdje je nekoliko tvrdnji koje se često povezuju s konzumiranjem alkalne vode:

  1. Regulacija pH ravnoteže tijela: Alkalna voda ima pH vrijednost veću od 7, što se smatra alkalnom. Zagovornici tvrde da konzumiranje alkalne vode pomaže u regulaciji pH ravnoteže tijela, koja bi trebala biti lagano alkalna.

  2. Antioksidativna svojstva: Alkalna voda često se povezuje s antioksidativnim svojstvima zbog prisutnosti vodikovih iona. Navodno, vodikovi ioni djeluju kao snažni antioksidanti koji mogu pomoći u neutralizaciji slobodnih radikala u tijelu.

  3. Hidratacija: Alkalna voda se često smatra da ima bolju apsorpciju u tijelu zbog manjih molekula vode i veće razine hidratacije.

Aquarion 9 je uređaj najnovije generacije koji proizvodi alkalnu ioniziranu, aktivnu vodu. Voda koja je oslobođena teških metala, klora i kemikalija, vodu bogatu kisikom, koja lakše prodire u naše stanice te takva alkalna voda ima antioksidativna svojstva.

Njegova najveća prednost je mogućnost uklanjanja slobodnih radikala. Uzimanjem alkalizirane vode možemo vrlo uspješno suzbiti kiselost organizma.
Vanjskom uporabom zakiseljene vode možemo tretirati kožne promjene kao i velik broj različitih bolesti. Vrlo je važno spomenuti da uređaj osim same ionizacije proizvodi vodu za piće koja pomaže u zaštiti i ponovnom uspostavljanju zdravlja.