Akcija!
Na zalihi

Lutein Plus za zaštitu vida i očiju

Original price was: 49.20 €.Current price is: 36.90 €.

 • zaštitnik očiju (zaštita od UV zračenja, prevencija stvaranja sive mrene)
 • karotenoid – antioksidans za zaštitu od slobodnih radikala sa specifičnim zaštitnim djelovanjem na oči
 • idealan proizvod u ljetnim mjesecima ili na skijanju kada su oči dodatno izložene večoj količini zračenja
 • Lutein se preporučuje i u prevenciji stvaranja sive mrene

SKU: CV0153 Kategorije: , Oznake: ,

  Opis

  Naše su oči danas, više nego ikad prije, pojačano izložene štetnom djelovanju okoline. Zbog raznih vrsta zračenja, kao i zbog slobodnih radikala nastalih u staničnom metabolizmu, dolazi do oštećenja očiju.

  Među mnogim karotenoidima koji pozitivno utječu na zdravlje očiju, Lutein je medu najvažnijima, jer je izuzetno važan antioksidans. Američki onkolozi dokazali su da je lutein najjači inhibitor peroksidacije lipida, kako u serumu, tako i u strukturama oka.
  Obzirom da lutein pokazuje raznoliku aktivnost u neutralizaciji slobodnih radikala, ima ključnu ulogu u antioksidativnoj zaštiti organizma.

  Tijekom istraživanja luteina otkriveno je da se na razne načine veže za strukture oka. Kada dospije u organizam, lutein se skuplja u žutoj mrlji mrežnice (macula lutea), koja je od izuzetnog značaja za funkcioniranje očnog živca, a time i vida, te u očnoj leći, čija je apsolutna prozirnost preduvjet za propuštanje zraka svjetlosti, a time i za oštrinu vida.

  Djelovanje slobodnih radikala na žutu mrlju dovodi do ateroskleroze kapilara očne pozadine i njezine degeneracije.
  Istraživanja degenerativnih promjena žute mrlje jednoznačno potvrđuju da lutein ima važnu ulogu u njezinoj zaštiti.

  Studije rađene na Sveučilištu Harvard potvrdile su da je unošenje 6 mg luteina dnevno smanjilo oštećenje žute mrlje za 43 %. Očna leća je dio oka koji je najpodložniji obolijevanju. Najveći dio očne leće, čak 98 %, čine bjelančevine. Slobodni radikali oštećuju bjelančevine očne leće i dovode do njihove precipitacije (taloženja), odnosno do dehidracije (isušivanja). Ovaj je proces odgovoran za nastanak tzv. sive mrene, koja je odgovorna za oko 50% slučajeva sljepoće u starosti.

  Siva mrena (katarakta) nastaje pod utjecajem brojnih čimbenika, prvenstveno ultraljubičastog zračenja. Rizik od nastanka sive mrene bitno povećavaju neke kronične i degenerativne bolesti te bolesti metabolizma, među kojima prvenstveno šećerna bolest te pušenje.

  Kombinirani antioksidativni dodaci prehrani mogu smanjiti rizik nastanka sive mrene.

  Proizvod Lutein PLUS sadrži jake antioksidanse (lutein, zeaksantin, ekstrakt borovnice, vitamine A i C) koji smanjuju rizik od degenerativnih promjena oka, razvoja očne mrene, promjena na spletu sitnih krvnih žila oka te štite oči od štetnih UV zraka.

  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Vitamin C (L-askorbinska kiselina)50 mg63%
  Ekstrakt ploda borovnice (Vaccinium myrtillus) (std. na 25% antocijanozida)25 mg
  Lutein6 mg
  Zeaksantin (Zea mays)0,5 mg
  Vitamin A (retinil acetat)60 mcg
  Doziranje/Upotreba:
  1 kapsula dnevno nakon jela ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: Emulgator: mikrokristalinična celuloza, želatina, L-askorbinska kiselina, ekstrakt ploda borovnice, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid, lutein, zeaksantin, retinil acetat.

  Dodatak Prehrani

  Napomena: —

  Neto količina: 60 kapsula po 502,01 mg = 30,12 gr.

  *PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  60 caps.