Akcija!
Na zalihi

Ginkgo XC 100 tableta

Original price was: 27.87 €.Current price is: 20.90 €.

Ginko za bolju koncentraciju, cirkulaciju i štiti od slobodnih radikala

 • potiče krvni optok te štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala
 • za bolje pamćenje, za cirkulaciju te kao prirodna pomoć za bolju potenciju
 • Ginkgo Biloba je najstarija biljka na svijetu
 • sadrži 90 mg ekstrakta lista ginka u svakoj tableti
 • 100 tableta dovoljno za 30 dana primjene
 • certificiran od strane američke FDA i usklađen s EU regulativom
 • preporučuje se dijabetičarima kao preventiva problemima s vidom

SKU: CV0297 Kategorija: Oznake: , ,

  Opis

  Dvorežnjasti ginko (Ginkgo biloba) je jedinstvena vrsta stabla bez živih bliskih srodnika. Pojedini nađeni fosili iz botaničke obitelji ginkovki dokazuju da su ove biljke živjele prije 270 milijuna godina. Dakle, nastanjivale su prostore Europe, Azije i Sjeverne Amerike puno prije dinosaura. Velike klimatske promjene koje su uslijedile uzrokovale su nestajanje brojnih biljnih vrsta pa tako i porodice ginkovki. Od brojnih vrsta i podvrsta je preživio samo Ginkgo biloba.

  Naziv ginko potječe od kineskog naziva gin-kio, što u prijevodu znači srebrni plod. U Kini se od davnina ginkov list poistovjećuje i sa stopalima patke, budući da su vrlo sličnog oblika, pa se naziva i Icho Ba (pačja stopala). Smatra se najvitalnijom biljnom vrstom na svijetu. Tijekom milijuna godina razvio je snažan imunitet te nije podložan bolestima i insektima.

  Poznata je i činjenica da je jedno drvo preživjelo atomsku bombu bačenu na grad Hiroshimu krajem Drugog svjetskog rata. Zbog svega toga nije neobično da se ginko naziva fontanom mladosti. Krajem 1950-ih godina zapadna medicina počela se naglo interesirati za gingko. Kemičar i Nobelovac Dr. Elias J. Corey je 1988-e, na Harvardu, proizveo savršenu sintezu aktivne tvari ginkgolide B. Aktivne tvari u ginkgu su flavonoidi i terpeni koji se ne mogu naći niti u jednoj drugoj biljnoj vrsti.

  Kako djeluje Ginkgo?

  Tri su osnovna načina na koja ginkgo djeluje na ljudsko tijelo:
  1. potiče krvni optok (uključujući mikrocirkulaciju u malim kapilarama) do većine tkiva i organa
  2. štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala (antioksidans) te
  3. blokira mnoge mehanizme uključene u sljepljivanje trombocita tj. tvorbu ugrušaka.

  Mozak: cirkulacija u mozgu slabi sa godinama a posljedično slabi i opskrba kisikom i hranjivim tvarima. Europske studije pokazuju da ginkgo povećava dotok krvi do mozga, pa je i opskrba hranjivim tvarima bolja. Primjena ginkga opravdana je kod demencije, uključujući i Alzheimerovu bolest, zaboravljivosti (senilnost), glavobolje, vrtoglavice, smušenosti, otežane koncentracije, depresije.

  Srce i krvne žile:
  ginkgo pospješuje dotok krvi u srce, bolja je opskrba kisikom i hranjivim tvarima srčanih stanica. Spriječava sljepljivanje trombocita te tako preventivno utječe na stvaranje ugrušaka u koronarnim arterijama. Preporučuje se i kod angine pectoris gdje se odlično nadopunjava sa koenzimom Q10 i OxyMaxom. Krvne žile nogu: antioksidativno svojstvo ginka može pomoći u smanjenju oksidacije kolesterola te nastajanja aterosklerotskih promjena. Na taj se način postiže i smanjenje bolova i grčeva u nogama. U nekim zemljama europske unije ginkgo se prepisuje za hodanje bez bolova.

  Oči/vid:
  ginkgo pomaže u boljoj opskrbi krvlju očne retine, koji inače slabi sa godinama te vodi ka vrlo čestim problemima u starosti poput očne mrene, glaukoma i staračke sljepoće. Posebno se preporučuje dijabetičarima zbog spriječavanja dijabetičke retinopatije ali i bolje regulacije glukoze.

  Uši/sluh:
  starenje uzrokuje i slabljenje sluha jer zbog slabije cirkulacije živci unutarnjeg uha ne dobivaju dovoljno krvi. Ginkgo postiže odlične rezultate uz koenzim Q10 i kod nagluhosti te tinitusa (zvonjenje u ušima).

  Pluća:
  još su drevni Kineski liječnici zamijetili ljekovito djelovanje ginkga kod većine plućnih oboljenja od astme do bronhitisa.

  Mišići:
  odlično se pokazao kod bolova u mišićima (fibromijalgija), a posebno se preporučuje kombinacija ginka i koenzima Q10 za zaštitu mišića osobama koje uzimaju lijekove za snižavanja kolesterola.

  Koža:
  lišće ginkgo se od davnina koristi izvana za tretiranje ozeblina prstiju ruku i nogu, nosa i ušiju. Koristi se u proizvodnji kozmetičkih preparata.

  PAŽNJA!
  * Formula se ne preporučuje za djecu.
  * Tijekom trudnoće uporabu ginkga treba izbjegavati!
  * Pacijenti koji imaju dijabetes ili problema s zgrušavanjem krvi trebaju se konzultirati sa liječnikom prije uzimanja!

  Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
  Ginkgo Biloba (Ekstrakt lista Ginka)
  (std. 24% flavonoglikozida, 6% terpena)
  90 mg
  Doziranje/Upotreba:
  1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: Ginkgo biloba, emulgator: mikrokristalinična celuloza, dikalcijev fosfat, stabilizator: stearinska kiselina, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid.

  Dodatak Prehrani

  Napomena: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod poremećaja zgrušavanja krvi, trudnicama, dojiljama i djeci. Prije kirurškog zahvata upozoriti liječnika.

  Neto količina: 100 tableta po 279 mg = 27,90 gr.

  *PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  100 tabl.