Akcija!
Na zalihi

Multivitamini za trudnice New Life

Original price was: 27.87 €.Current price is: 20.90 €.

 • multivitamini, minerali i folna kiselina za trudnice i dojilje
 • vitamini i minerali uz dodatak folne kiseline sastavljeni u skladu sa specifičnim potrebama trudnica i dojilja
 • prirodnog porijekla i visoke biološke učinkovitosti

SKU: CV0195 Kategorija: Oznake: ,

  Opis

  Jedan od najvažnijih preduvjeta u prehrani trudnica i dojilja je stalan dotok potrebnih količina vitamina i mineralnih tvari. Optimalne količine vitamina nužne su za zdravlje majke i pravilan razvoj djeteta. Ovo se naročito odnosi na vitamine grupe B, u kojoj istaknutu ulogu ima folna kiselina, nužna za razvoj posteljice i oplođene jajne stanice.

  Folna kiselina štiti od nastanka nekih urođenih razvojnih anomalija, potrebna je za sintezu nukleinskih kiselina (RNA i DNA), te potiče stvaranje mlijeka.

  Vitamin C je vitalno važan za nesmetano funkcioniranje imuniteta i enzimskog sustava, kao i za izgradnju hrskavice, kolagena (vezivnog tkiva) i kostiju.

  Kalcij sprečava propadanje i kvarenje zuba za vrijeme trudnoće, a tijekom dojenja pospješuje stvaranje mlijeka. Kod dojilja su potrebe za mnogim vitaminima i mineralima veće nego kod trudnica, zbog zadovoljenja potreba svog organizma i stvaranja punovrijedne hrane (mlijeka) za dijete.

  Ukoliko majka dojilja, koja i sama pati od manjka željeza ili drugih esencijalnih nutrijenata, ne može bebi osigurati potrebnu količinu istih putem mlijeka, proizlazi da hranjenje majčinim mlijekom još uvijek nije jamstvo da beba dobiva sve potrebne vitaminsko-mineralne sastojke. Tu se, prije svega, misli na sadržaj željeza.

  Studije pokazuju da se negativan utjecaj manjka željeza na inteligenciju djeteta, a koji se javlja u periodu dojenja ispod godine dana, ne može u potpunosti otkloniti kasnijom nadoknadom željeza. Potrebe trudnica za željezom dvostruko su veće u odnosu na ostale žene u reproduktivnoj dobi i iznose 2.5 – 3.0 mg željeza dnevno.

  Dobro sastavljena, pravilna prehrana sadrži oko 6 mg željeza na svakih 1000 kalorija, od čega se apsorbira samo oko 10% unesene količine. To bi značilo da dnevno treba unijeti između 5000 i 7000 kalorija za zadovoljenje potreba za željezom, što predstavlja količinu hrane koju je skoro nemoguće pojesti.

  Kod planiranja trudnoće korisno je pripremiti organizam suplementiranjem esencijalnih hranjiva barem nekoliko mjeseci prije začeća, jer oni mogu spriječiti nastanak raznih poremećaja tijekom trudnoće.

  PAŽNJA!
  Prije uzimanja vitaminskih pripravaka preporučujemo potražiti i savjet liječnika. New Life je dodatak prehrani bez recepta.

  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Kalcij (karbonat)325 mg41%
  Magnezij (oksid)112,5 mg30%
  Vitamin C (L-askorbinska kiselina)60 mg75%
  Kolin10 mg
  Inozitol10 mg
  Vitamin B3 (nikotinamid)9 mg56%
  Cink (oksid)8 mg80%
  Vitamin E (dl-alfa-tokoferil acetat)7,5 mg63%
  Pantotenska kiselina (Ca D-pantotenat)4 mg67%
  Željezo (sulfat)4 mg29%
  Beta karoten2,5 mg52%
  Vitamin B2 (riboflavin)1 mg71%
  Vitamin B6 (piridoksin HCl)1 mg71%
  PABA1 mg
  Mangan (sulfat)1 mg50%
  Bakar (bisglicinat)1 mg100%
  Vitamin B1 (tiamin HCl)0,8 mg73%
  Folna kiselina (pteroilmonoglutaminska kis.)400 mcg200%
  Jod (kalijev jodid)75 mcg50%
  D-biotin60 mcg120%
  Krom (pikolinat)25 mcg63%
  Vitamin D3 (kolekalciferol)10 mcg200%
  Vitamin B12 (cijanokobalamin)1 mcg40%
  Doziranje/Upotreba:
  1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: Kalcijev karbonat, emulgator: mikrokristalinična celuloza, magnezijev oksid, vitamin C, stabilizator: stearinska kiselina, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, kalijev klorid, kolin, inozitol, vitamin B3, cinkov oksid, vitamin E, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid, pantotenska kis., željezov sulfat, beta karoten, zdravaobitelj.com, vitamini B2 i B6, PABA, manganov sulfat, bakrov bisglicinat, vitamin B1, folna kis., kalijev jodid, biotin, kromov pikolinat, vitamin D3, vitamin B12, tvar za poliranje: šelak, tvar protiv zgrudnjavanja: talk.

  Dodatak Prehrani

  Napomena: —

  Neto količina: 120 tableta po 1630 mg = 195,60 gr.

  *PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  120 tabl.