Akcija!
Na zalihi

White Willow protiv boli i povišene temperature

Original price was: 26.00 €.Current price is: 19.50 €.

 • kora bijele vrbe je već stoljećima poznata u popularnoj medicini kao analgetik i antipiretik
 • sredstvo za jačanje i čišćenje krvi
 • njen ekstrakt koristio se za liječenje unutarnjeg krvarenja, gastroenteritisa, reumatizma i cistitisa
 • kod problema s jetrima, bubrezima i srcem.
 • ublažava glavobolju, akutnu mišićnu bol i druge akutne bolove (bolove u leđima i vratu)
 • smanjuje upalu i oticanje kod artiritisa, olakšave pokrete zglobova, te može pomoći u ublažavanju menstruacijskih grčeva

SKU: FL0071 Kategorija: Oznake: , ,

  Opis

  Njemački i francuski znanstvenici 1828. godine izolirali su aktivni sastojak biljke – salicin. Nekoliko godina poslije, kemičari su iz salicina dobili salicilnu kiselinu, koja je vrlo slična aspirinu.

  Industrijska proizvodnja aspirina počela je krajem 19. stoljeća. Međutim, aspirin može oštetiti probavni sustav ako se uzima u velikim količinama (može izazvati mučninu, krvarenje i pojavu želučanog vrijeda) i može izazvati alergijsku reakciju.

  Koru bijele vrbe možemo zvati prirodnim aspirinom jer se salicin u tijelu pretvara u salicilnu kiselinu, ali bez neželjenih nuspojava. Učinkovito ublažava glavobolju, akutnu mišićnu bol i druge akutne bolove (bolove u leđima i vratu). Smanjuje upalu i oticanje kod artiritisa, olakšave pokrete zglobova.

  Osim toga, može pomoći u ublažavanju menstruacijskih grčeva, jer salicin sprječava stvaranje prostaglandina, tvari sličnih hormonima, koji pojačavaju upalu i izazivaju bolove. Preporuča se osobama iznad 40-te, jer pomaže u sprječavanju stvaranja krvnih ugrušaka, a time može spriječiti i pojavu srčanog udara.

  Kako pomaže kod boli u leđima

  Kora bijele vrbe je učinkovit prirodni analgetik (sredstvo protiv bolova), što je vrlo korisno kod akutnih i kroničnih napadaja boli u leđima. Jedna velika prednost je da ova biljka nema neželjene probavne nuspojave poput tradicionalnih NSAR lijekova (aspirin ili ibuprofen), uz sposobnost da smanji upalu što pomaže vratiti pokretljivost i fleksibilnost mišića u leđima.

  Nekoliko europskih zemalja odobrilo je uporabu kore bijele vrbe za bolove u leđima (lumbago) i upalne bolesti zglobova. Među ostalim, odobrenje i preporuke su izdali ESCOP (European Scientific Cooperative on Phytotherapy), zatim njemačka Komisija E (BGA Comission E) koja odobrava uporabu kod lumbaga, povišene temperature, reumatskih bolesti te glavobolja.

  Britanski Herbal Compendium indicira uporabu kod reumatskih tegoba te groznice povezane s gripom i prehladom, a Francuska odobrava korištenje kore bijele vrbe kao analgetika u tretmanu bolova – od glavobolje i kostobolje do zubobolje te kod tendinitisa i uganuća.

  U narodnoj medicini kora bijele vrbe koristi se više stoljeća kao sredstvo protiv boli, upala, preporučuje se za sprječavanje stvaranja ugrušaka, kao antiseptik kod gripe i prehlade, grlobolje i povišene temperature (groznice), glavobolje, uganuća, tendinitisa i upale zglobova (artritis), zubobolje, kod bradavica, kod uloga (giht), menstruacijskih grčeva itd.

  PAŽNJA:
  Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se osobama sa čirom želuca ili dvanaesnika te bolestima bubrega ili jetre, astmom, trudnicama i dojiljama.

  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Prah kore bijele vrbe (Salixalba)400 mg
  Doziranje/Upotreba:
  2-3 kapsule dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: Kora bijele vrbe, želatina, emulgator: mikrokristalinična celuloza, tvari protivzgrudnjavanja: silicijev dioksid imagnezijeveve soli masnih kiselina.

  Dodatak Prehrani

  Napomena: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se osobama s čirom želuca i dvanaesnika te bolesti bubrega ili jetre, astmom, trudnicama i dojiljama.

  Neto količina: 100 kapsula po 530 mg = 53,00 gr.

  *PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  100 caps.